Amíg a TV2 nem talál egy beszélő tyúkot, addig Berki Krisztián jogosan érezheti magát bebetonozva a csatorna esti műsorsávjába. A súlyosan érzelmi fogyatékos félbűnöző ezúttal azzal henceg a bulvárlapok címoldalain, hogy egy húszmilliós autóval meg egy tízmilliós órával "lepte meg magát", ugyanis úgy döntött, hogy "megérdemel egy kis kényeztetést". Kár lenne szó nélkül elmenni amellett, hogy ez a fajta kivagyi vernyákolás mind a mai napig milliárdos szülők celebribanc-sorba süllyedt bakfislányainak a trademarkja volt, akik a felejthetetlennek szánt tizenhatodik születésnapjukat ünnepeltették meg a környezetükkel ehhez hasonló gesztusok kíséretében.

Személy szerint nagy ívben leszarom Berki feminin oldalát, pont úgy, ahogy Berkit, az állítólagos színészt, vagy Berkit a Fradi-vezért. Szarok rá, hogy honnan van pénze, látható, hogy nem az az intellektus, aki sokáig képes lesz elkerülni a törvény öklét. Abba is beletörődtem már, hogy amíg a reklámok nívója határozza meg a televíziózás színvonalát, addig az ilyen félember-félork kreatúrák képezik az úgynevezett szórakozás tárgyát. Az se érdekelne, ha az Operabálba fölvenné a szép, új tizmilliós óráját, betolná a seggét a húszmilliós kocsijába, aztán azokkal vagizna a többi újgazdag prolinak, mutatva, hogy neki mennyi sok pénze és milyen szar ízlése van.

Csakhogy ezt Berki nem az Operabálban, vagy más - általam kevésbé ismert - újburzsuj péniszdemonstrációk alkalmával teszi, hanem a televízió képernyőjén hergel egy olyan társadalmat, melynek tagjai százezerszám fuldokolnak az adósságban, és akik számára az egzisztenciális félelem épp annyira hétköznapos, akárcsak a mikropénisz a felső tízezer köreiben.

Amit Berki Krisztián folytat, az vegytiszta szociális uszítás. Egy pénzes proli meg azok a paraziták, akik nézettséget kovácsolnak belőle, előre megfontolt szándékkal és gátlástalanul provokálják a társadalom megmaradt igazságérzetét. Baszott veszélyes játék! Ahogy milliószor a történelem folyamán, újra eljöhet a pillanat, amikor azok, akiknek most Berki a pofájába röhög, megjelennek a szép budai villák előtt, hogy a maguk primitív és vérszomjas módján vegyenek elégtételt. Ezt nyilván Berki se akarja, és talán nem is követne el érte minden tőle telhetőt, ha csak húsz centivel tovább látna a slusszkulcsán meg a kibaszott karóráján.