Remélem, mindenki számára világos, hogy Gyurcsány nem azért tartja az ország egyik legsürgetőbb feladatának azt, hogy a melegek házasodhassanak meg gyereket fogadhassanak örökbe, mert őt egyetlen másodpercig is érdekli akár a homoszexuálisoknak, akár az árva gyerekeknek a sorsa. Teljesen kizárt, hogy egy esetleges koalíciós tárgyalás során ő ezt az ügyet akár csak megpróbálná keresztülütni.

Azért kampányol Gyurcsány ezzel a brutálisan népszerűtlen témával - ahogy többek közt a tandíj általánossá tételével, meg azzal, hogy nincs esély nyugdíjemelésre baloldali fordulat esetén - mert a Mesterházy által vezetett Összefogás lehető legnagyobb mértékű kudarcában érdekelt. Egy szoros vereség ugyanis szinte biztosan bebetonozná Mesterházyt pártja és egy MSZP által vezetett 2018-as Összefogás élén. Ha azonban a Fidesz idén ismét a földdel teszi egyenlővé a baloldalt, ne adj' Isten, megint kétharmadot szerez, nos, akkor Gyurcsány négy év múlva újra miniszterelnök-jelölt lehet. Egy szenvedélyes demokrata, a hazai baloldal hőse, aki már kétszer legyőzte Orbánt.

Ne legyenek illúzióink! Akkor már nem a meleg jogokkal fog operálni, hanem a jó öreg nyugdíjemeléssel és ingyen oktatással, meg a többi mocskos újkádárista hazugsággal, amelyeket jól tudja, hogy ez a frusztrált, kizárólag pénzben és önérdekben gondolkodó társadalom élvezettel benyal.