Nem tudom kiverni a fejemből a Baltást. Elment valami szerszámdiszkontba és megvette, aztán gondosan bekészítette a baltát és várt. Amikor már mindenki lefeküdt, átlopakodott a másik szobába és széjjeltrancsírozta a békésen alvó örményt.

Nem tudom kiverni a fejemből a rendőrterroristákat. Budapest utcáin módszeresen vadászták le az ártatlan ünneplőket. Lőtték, ütlegelték, üldözték azokat, akiket szolgálni és védeni szegődtek. A felbujtóik pedig büszkén gratuláltak egymásnak, ünnepelték magukat és roppant elégedettek voltak. Ahogy a Baltás is a mészárlás után.

Nem tudom kiverni a fejemből, hogy ez az ember most szabad, és a következő gyilkosságra készül. Ahogy nem tudom kiverni a fejemből, hogy szabadok azok, akik rommá verették a békésen demonstrálókat, és akik már a következő választásra készülnek. Épp így készülnek az újabb négy évnyi zsákmányszerzésre azok, akik alattomos cinkosként az azeri pszichopatát a szabadsághoz segítették.

Nem tudom kiverni a fejemből, hogy a Baltás Gyilkos Azerbajdzsánban az "Év embere" lehetett. Nemzeti hős. Próbálom elképzelni, hogyan. Ülnek otthon az azeriek a tévé előtt és tanakodnak: kire szavazzanak? "Nagyon megérdemelné az a jó kis focista, mekkora gólokat lőtt, micsoda éve volt már, vagy az a csodás hangú fiú is de megkaphatná, milyen szépen énekelt az, hát az megnyerte az egész versenyt, a fél ország őrá szavazott, emlékszel rá, Anyuka?! De biztos, hogy történt más is idén, várjá' már...! Jaj, hát ott van a Safarov! Tudod, aki olyan jól széjjelcsapta annak rohadék alvó örménynek a fejét, a mocskos kurva anyját, de megérdemelte a szemét állatja! Hát, csakis a Safarovra szavazunk idén, Anyuka!" Nagy gólokat rúgni meg jól énekelni, az szép dolog, de ha valaki úgy hasogatja az alvó örményt, mint a hasáb fát, az ki is érdemli Azerbajdzsánban az "Év embere" címet.

Nem tudom kiverni a fejemből a gondolatot, hogy Magyarország se különb hely, mint Azerbajdzsán. Rajongók serege veszi körül mindazokat, akik baltával támadnak jogállamra, közvagyonra, emberségre. Nemzeti Hősök. Esetleg Európai Értelemben Vett Demokraták. Egyre megy. A politikus nem csak a törvény fölött áll, de a közmorál fölött is. Az éljenző tömegek ott állnak mögöttük, éppen úgy, ahogy a Baltás mögött a bakui reptéren virágot lobogtató gyermekek serege.

Nem tudom kiverni a fejemből azt a napot, amikor a magyarok elengedték a gyilkost. Aznap egy kicsit örmény lettem, mert annyira szégyelltem magam azért, amit a mi nevünkben tett a kormány. Ahogy azt a napot se tudom már kiverni a fejemből, amikor a hatalom pribékjei széjjelverték a Fidesz nagygyűlését. Aznap egy kicsit jobboldali lettem, mert a terrorral szemben kellett meghatároznom magam. Most már nem tudom, hogy mi legyek. Már minden átélhető fogalmat, minden nemes eszményt, minden humánus gondolatot kisajátítottak és meggyaláztak. Nem maradt hátország, ahová az ember a politika elől menekülhet. Elvesztek az illúziók. Nyugatra Guantanamo, keletre a Baltás. Nincs menedék.