Az a tény, hogy Hajdú Péter maga is pályázott trafik üzemeltetésére, cseppet sem meglepő. Gondolom, átfutott az agyán, hogy ha már gyásszal, rákkal meg emberi nyomorral szórakoztat a showműsorának keretei közt, miért ne kereskedjen halállal a cuki & trendy delikátboltjában. A pénznek nincs szaga, az ő karmáját meg úgyis lehetetlen akár a leggyilkosabb drog - más szóval a nikotin - kereskedelmével tovább rombolni.

Hajdú azonban nem nyert. Ez a szocialisták alatt nemigen fordulhatott volna elő, vélhetően ezúttal az emlékezetes Orbán-interjújára kívánt hagyatkozni, melynek nemzetközi vonatkozása az a sebészcsapat volt, akik kioperálták a miniszterelnök ánuszából, nemzeti vonatkozása pedig az az együttműködés, melynek rendszerébe úgy remélte, azzal az öklendetes PR-beszélgetéssel végre kellően benyalta magát. Csakhogy tévedett.

Mindezt úgy kommentálta, hogy a zavartan hallgató - vagy épp teljes joggal tiltakozó - jobboldali értelmiség pofájába vágta: „Nyilván voltak a miénknél jobb pályázatok. Ennyi történt!” Hajdú Péter annyira görcsösen akar szimpatikus vesztesnek látszani, a neki koncot nem vető kormányoldal lábához farokcsóválva tovább dörgölőzni, hogy az évtized legkínosabb korrupciós ügyét korrekt pályáztatási menetnek képes nevezni. Nincs nagyobb kritikája egy politikai döntésnek, mint hogy egyedül Hajdú Péter áll ki mellette. Itt tartunk: a Fidesz-kormányzat legsötétebb mutyijának önkéntes védelmezőjévé szegődik ez az országos senki. Miközben a fél jobboldal kellemetlenül érzi magát, a másik fele meg sunyít az ebül szerzett koncesszióval a zsebében, Hajdú Péter szalad segget nyalni, jó pontokat szerezni, elfeledtetni,hogy kiknek a hátán kapaszkodott a tévéképernyőre.

Döbbenetes, ahogy ez az ízig-vérig szocialista figura, akinek a műsorai máig képtelenek meghaladni a nyolcvanas évek szocgagyi televíziózásának színvonalát, aki Medgyessy nevelt lányával bizniszelte be magát a köztévébe, aki kizárólag nyugdíjasokat képes a képernyő elé ültetni és akinek nem csak rossz az ízlése, de olyan korszerűtlen, mint a lenin-sapka, most úgy furakszik a kétharmad soraiba, mint éhes sakál a portyára induló falkába. Gátlástalanul dezertált az őt valaha vállára emelő MSZP holdudvarának ritkuló mezőnyéből annak történelmi mélypontján, a Fidesznek azonban egyetlen trafikot se ér, személye annyira vállalhatatlan, hogy természetszerű viszolygással fordul el tőle a magát polgárinak, kereszténynek és nemzetinek feltüntető rezsim. Groteszk és nyomorúságos, akár egy Kafka-novella, ahol a főhős egy reggel arra ébred, hogy Hajdú Péterré változott. Aztán beszippantja a kapzsiság, a szervilizmus és önmaga üressége.

Talán most látta be Orbán, hogy ha nem hagyja Hajdút maga mellé a barikádra felkapaszkodni, egy trafiknál sokkal többet spórolhat meg. Mr. Frizbi személye három dologra ugyanis feltétlenül garancia: az erkölcstelenségre, a színvonaltalanságra és a biztos bukásra.

http://www.168ora.hu/punch/hajdu-peter-elbukta-trafikot-113711.html