A tandíjmentes helyek kétharmadát fel készül számolni a kormány. Ez a bátor és távlatos döntés végre biztonságos távolságra löki az ország koporsóját az önnön zsírjában fuldokló Dániától és még közelebb visz minket a mesés Kelet olyan országaihoz, ahol a büdös kölkök nem az iskolapadban növesztik a seggüket, hanem lehetőleg már tinédzserkoruk előtt egy futószalag mellett termelik a hasznot.

Az internet névtelenségében rejtőzködő, sunyi kommentelők természetesen ezt a nagyszerű sikert is megpróbálják elvitatni tőlünk. Csak néhány elrettentő példát gyűjtöttem össze ezek közül:

viktor990: a tandíj bevezetése mindennél jobban mutatja a kormány alkalmatlanságát. ez az intézkedés ellehetetleníti a társadalmi mobilitást, és tömegével ösztönzi majd arra a fiatalokat, hogy külföldön keressék a boldogulást.

viktor998: a neoliberális kormányzat csak fiskális szempontokat ismer. nem értik, hogy élhető, sikeres, polgári magyarország nem képzelhető el széles és kvalifikált értelmiség nélkül. a felzárkózás nyugat-európa országaihoz se gazdasági, se kulturális értelemben nem valósulhat meg, ha az egyetemek kapuit bezárjuk a középosztály előtt.

viktor006: akik tandíjat akarnak, azoknak nincs más céljuk, mint az ország kifosztása és felszámolása. a hazaáruló nem a megfelelő jelző rájuk, hiszen nincs hazájuk, csak cégeik, bankjaik és offshore-számláik vannak. ők a magyar nemzet ellenségei, akik egytől-egyig bíróság előtt felelnek majd a tetteikért. a magyarságnak és a magyar fiatalságnak nem tandíjra, hanem ingyenes kollégiumra, ingyenes tankönyvekre, tisztes ösztöndíjakra van szüksége. ha majd újra a magyarság alapít kormányt, akkor mindez meg is valósul. a magyarok istenére esküszünk!

viktor012: fizetős felsőoktatással meg fizetős óvodákkal talán nem lehet országot építeni. az viszont biztos, hogy választást csak a nyugdíjasokkal lehet nyerni. megvédjük a nyugdíjakat. megvédjük a bársonyszékeket.